Share
Pølsehorn

Pølsehorn

Jeg kan ikke huske hvor jeg fandt denne opskrift på pølsehorn, da jeg var barselsvikar i hjemkundskab på Rasmus Raskskolen i Bellinge (Odense) tilbage i 2008, men jeg ved at den er fra Nettet. Jeg deler den fordi jeg husker den som værende en succes med syvende klassen og økonomisk overkommelig, det store problem i hjemkundskab.


Pølsehorn (16 stk.)

Antal personer: 6

 • 25g gær
 • 1 dl Vand
 • 75g margarine
 • 1 dl A-38
 • 1 æg
 • ts salt
 • 7-8 dl hvedemel
 • Fyld: 8 pølser

 

 1. Rør gæren ud i vandet
 2. Margarinen smuldres i melet
 3. Vand med gær, A-38, æg og salt tilsættes, og dejen æltes god igennem
 4. Dejen hæver tildækket i 30 min
 5. Dejen æltes igennem, deles i to kugler, der hver rulles til runde dejplader
 6. Hver dejplade deles op i otte ”trekanter”
 7. ½ pølse lægges på hver trekant, som rulles sammen fra den brede ende mod spidsen
 8. Hæver tildækket på pladen i 10 min.
 9. Pølsehornene bages i 20 min. ved 200 grader

Leave a Comment