Share
Netværk og operativsystemer femte lektion (lang)

Netværk og operativsystemer femte lektion (lang)

I efteråret 2016/januar 2017 underviste jeg et hold i “Netværk og operativsystemer” på AkademiUdannelse i IT efteruddannelsen. Det var et daghold, det vil sige syv lektioner af syv timer (lidt mere end normalt nomeret til faget pga en administrativ fejl). Faget er meget en grundlæggende introduktion til hvordan et netværk fungerer – i softwarelaget, vi kigger stort set ikke på kablerne – og hvad et operativsystem som Windows egentlig laver bag den polerede overflade.

Dette er slideshowet til femte lektion. Vi startede med hvordan ting finder de rigtige steder på netværk ved hjælp af routing tables. Så gik vi over til operativsystemer resten af tiden, hvor vi gennemgik et teoretisk blik på hvordan et operativsystem behandler processer, tråde, hukommelse og I/O (input/output). Vi sluttede af med lidt en mere praktisk gennemgang af operativsystemer med et blik på Linux eksemplificeret gennem Debian, som jeg selv bruger til webserver, så lidt om opsætning af en sådan kom også med.

Download the PDF file .

Leave a Comment