Del
EAL efterår 2017 WordPress introduktions kursus 3

EAL efterår 2017 WordPress introduktions kursus 3

Kurset fandt sted på ErhvervsAkademiet Lillebælts campus. Siden kurset var for alle, både danske og internationale studerende, blev det afholdt på engelsk, hvilket kan ses i videorne herunder. Jeg har dog oversat den smule noter jeg har lagt op til videoerne her på siden til dansk.

Kursets formål er at give nybegyndere i webpublicering mulighed for at oprette et websted og kende lidt til hvorfor og hvordan når det kommer til design, sikkerhed osv.

Jeg optog lektionen, så deltagerne kan gennemgå det senere.

Lektion 3

Den tredje lektion begyndte med at jeg samlede op på emnet widgets fra sidst.

Derefter gennemgik jeg lidt af hvad plugins kan gøre for en WP side, og hvorfor de er en essentiel del af oplevelsen. Detet blev illustreret med eksempler på nogle gode plugins og hvor man kan finde dem.

Lektionen blev sluttet af med en kort introduktion til emnet SEO (Search Engine Optimization) illustreret gennem det mest populære plugin til hjælp til formålet, Yoast.

Kilder jeg nævnte under lektionen:

Essentielle plugins

 • Akismet er et anti-spam plugin der er en selvfølge for de fleste, når de sætter en ny WP op, og reelt nødvendig hvis man tillader kommenaterer på ens side
 • Contant Form 7. Der er mange kontakt-formular plugins, men CF7 er med rette blandt de mest populære da det tilbyder en del indstillings muligheder men stadig er ret overskueligt
 • Jetpack er en “schweizerkniv” der føjer alle de features til der er på WordPress.com konti. Det er lavet af det samme udviklerhold som WordPress, og medens nogen synes det er tungt kan det reelt erstatte en vifte af løse plugins, og i disse øjne er det ret let. Det kræver dog at man har en gratis wordpress.com konto, og enkelte funktioner koster abonnement.
 • qTranslate-X er et plugin der lader en køre en WordPress med flere sprog – se f.eks. denne side. Der er flere småfejl i dette plugin, men de fleste andre løsninger er enten mere kluntede eller koster penge så derfor valgte jeg alligevel at fremhæve det.
 • bbPress lader en køre et fuldblods forum som del under ens WordPress. Ikke kun til hobby men bliver også brugt til support/kunde fora og lignende rundtomkring.
 • Disable Comments er til hvis du til gengæld slet ikke vil lade folk kommentere på den side eller kunne se at muligheden nogensinde har været der, da det fjerner kommentarfunktionen helt fra siden hvor man med de normale indstillinger blot lukker ned for den.
 • Mailchimp for WP. MailChimp er et af de mest populære mailing-liste systemer, og dette plugins lader dig integrere det med din WP så du kan forbinde dem og styre ting fra ét sted.
 • My Calendar. Der er en række kalender plugins til WP, der lader en oprette begivenheder og vise dem i en kalender. Dette er et af de bedre med mange features som widget, kategorier osv.
 • iThemes Security, godt nok bliver WP opdateret jævntligt og sikkerhedshuller lukket hurtigt, men man kan altid stramme yderligere op omkring sikkerhed. Der er en lang række plugins der hjælper med dette, og iThemes er et af de bedste. Jeg kommer mere ind på sikkerhed i femte lektion.
 • WordFence er endnu et rigtig godt grænsende til essentielt sikkerhedsplugin. En af dets nævneværdige features er at det let viser hvor dine besøgende og især angreb kommer fra, så du let kan blokere hele lande eller områder fra adgang til siden så de aldrig vil kunne komme til at forsøge at hacke den.
 • EWWW Image Optimizer er endnu et plugin, som jeg bruger på de fleste af mine sider. Dette er fordi hjemmesider helst skal blive vist hurtigt, men folk elsker samtidig billeder på deres sider, og billeder tager plads og dermed load-tid. EWWW hjælper med at mindste størrelsen på dine billeder uden at det kan ses.
 • WP Super Cache er endnu en måde at få ens WP til at loade hurtigere på, da den genererer en statisk cache af siden, der hentes hurtigere end hvis alt indhold skulle hentes fra databasen hver gang. Minusset er så at ændringer ikke nødvendigvis vil blive set at besøgende med det samme. Lavet af samme folk som WordPress selv.
 • W3 Total Cache er et endnu et cache plugin, der har nogle flere indstillings-muligheder men til gengæld også markant også kompleksitet og behov for forståelse da man hurtigt kan ødelægge ens side for brugerne.
 • Google Analytics er et godt værktøj til at så statistik om besøgende på ens hjemmeside, og dette plugin gør det let at integrere servicen.
 • Yoast SEO er det nok mest populære SEO plugin til WP. Det hjælper dig med at optimere både den side og den måde du skriver indlæg på så søgemaskiner lettere finder den – og opfatter den som værende positiv og seriøs.
 • All in One SEO Pack er en anden af de mest populære SEO løsninger og et fint alternativ til Yoast.

Search Engine Optimization

Skriv en kommentar